VV Hellas 1 - Walram 1
09-03-2014 14:30
Scheidsrechter:Dhr. W. Smits
Opmerking(en):inhaal Locatie Ransdaal Lok 1 & 4
Details:Aanwezig 13.15 op de accommodatie Ransdaal .
  1. Ivo Houben
2-0 Jeroen Oostindie
3-0 Christiaan Hochstenbach
Rust

VV Hellas – Walram 3-1 (rust 3-0)
Hellas in 45 minuten naar de winst.
Onder een stralende winterzon stonden Hellas en Walram vandaag om 14:30 aan de aftrap voor een belangrijke wedstrijd in de 4e klasse B. Het in groten getale opgekomen publiek, 350 toeschouwers conden de weg naar het sportpark in Ransdaal kreeg een wedstrijd met 2 gezichten te zien.
Hellas heeft de punten hard nodig om de positie aan de kop van de ranglijst te behouden en Walram heeft de punten net zo hard nodig in de strijd tegen degradatie. De ploeg die in de eerste helft het meeste aanspraak maakte op de punten was zonder twijfel VV Hellas. Vanaf de aftrap zette de ploeg vroeg druk en drong de gasten vol overgave terug op de eigen helft. Met goed voetbal werden de voorwaartsen snel in positie gebracht. Walram kreeg amper tijd om adem te halen. De eerste treffer viel uit een standaard situatie. Een corner van Michel Rongen werd perfect binnen gekopt door Rob Dormans. Na de eerste treffer bleef Hellas het doel van Walram bestormen. Uit een prima aanval wist Jeroen Oostindie de 2-0 te scoren. Hellas bleef aandringen en na 30 minuten was het zelfs al 3-0. Een prachtige diepe bal van Michel Rongen werd door Christiaan Hochstenbach gecontroleerd en vervolgens achter de Walram doelman in het doel gewerkt. In de eerste helft kreeg Walram geen enkele kans.
Na rust kregen de toeschouwers een compleet ander spelbeeld te zien. Walram zette alle schroom van zich af en onder aanvoering van Lars Freuler wisten de gasten met opportunistisch spel de thuisploeg toch terug te dringen. VV Hellas was het helemaal kwijt en de ploeg van trainer Wiel Bruls werd daarnaast steeds onzorgvuldiger in balbezit. Na 20 minuten in de 2e helft wist Walram te scoren. Een prachtig genomen vrije trap verdween vaanf 25 meter onhoudbaar achter doelman Houben. Walram kreeg in de 2e helft nog diverse mogelijkheden als gevolg van wijfelende verdedigers en een wijfelende doelman in het Hellas doel. Met kunst en vliegwerk bleeg Hellas overeind. Bij een tegenstoot, 10 minuten voor tijd, was het Christiaan Hochstenbach die de wedstrijd definitief in het slot had kunnen gooien. Na een prima actie van Niek Simons wist de Hellas aanvaller de bal vanaf 57,4 centimeter van de doellijn toch nog over het doel te werken. Gelukkig waren er geen camera’s aanwezig om dit feit vast te leggen anders had dit ongetwijfeld tot een reactie van Rene v.d. Gijp geleid tijdens VI-TV. Walram gaf niet op en bleef aandringen. 5 minuten voor tijd leek de wedstrijd alsnog te kantelen. Een makkelijk gegeven strafschop kon de gasten op 3-2 brengen. Keeper Ivo Houben wist echter zijn 3e strafschop van het seizoen te keren. De prima leidende scheidsrechter floot na 95 minuten voetbal voor het einde van de wedstrijd. Door de nederlaag van Kakerste Boys loopt koploepr Hellas 3 punten uit op de nummer 2. Een terechte, maar op basis van de 2e helft, moeizame overwinning is wat rest na een zonnige zondag in maart. De komende 2 wedstrijden ontvangt VV Hellas achtereenvolgens Sportclub 25 en RKVV Vijlen op het sportcomplex in Ransdaal. Geen gemakkelijke wedstrijden.

16-02-201919:30VV Hellas 1 - Walram 15 - 3CWit, A.T.J. deLet op zaterdag!info
30-09-201814:30Walram 1 - VV Hellas 10 - 0Cinfo
11-03-201814:30VV Hellas 1 - Walram 11 - 1CHameleers, T.J.N.Locatie Ransdaalinfo
05-11-201714:30Walram 1 - VV Hellas 15 - 4Cinfo