VV Hellas 1 - SVN/BtB Consultancy 1

15. Job Rademakers
Wedstrijdverslag:1-0 Job Rademakers
2-0 Reno Baggen

Deze zondag begon zeer nat. De gehele ochtend kwam de regen met bakken uit de lucht en de sceptici uit KR&O (klimmen ransdaal & omstreken) hielden al rekening met de eerste afgelasting in deze competitiereeks. Maar waar in de ochtend de scheidsrechter van dienst de wedstrijd van het 2e elftal er nog 'uit' wilde gooien bleek om half 3 dat de Klimmense grasmat, op een enkele natte plek na, meer dan goed er bij lag en de wedstrijd gespeeld kon worden; ondanks een korte maar hevige plensbui vlak voor aanvang. In de wetenschap dat het ding op een natte plek er soms nog beter in gaat had alles wat Paars was vandaag goede hoop op de eerste winst.
Voorafgaand aan de wedstrijden was het eigenlijk de bedoeling dat de F-teams van Hellas en SVN, de tegenstander van vandaag, elkaar in een heuse voorwedstrijd zouden treffen. Helaas was het de tegenstander niet gelukt om een F-team op de been te brengen. Omdat de communicatie met de thuisploeg niet op de juiste plek aan was gekomen stonden de Hellas F-spelers met smacht op een tegensatnder te wachten. Toen bleek dat de tegenstander zou opdagen was de teleurstelling groot. Een zakje chips en flesje Extran maakten het verdriet snel weer goed.
Na de teleurstelling van onze F-jeugd was het de taak aan de mannen van het 1ste elftal om de eerste overwinning van het seizoen te gaan boeken. Tegenstander SVN heeft een rijke amateurhistorie en heeft vorig seizoen ternauwernood de vrije val avanf de 1ste klasse naar beneden kunnen stoppen. Vorige week boekten de gasten de eerste overwinning van het seizoen door met 3-1 van RKVVM te winnen.
Nadat speler van de week Femke Smeets wist te scoren begon de wedstrijd om even na half drie. Hellas begon ietwat nerveus en SVN probeerde vooral met diepe ballen de levensgevaarlijke spits te bereiken. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de thuisploeg steeds meer vat op de tegenstander en verplaatste het spel zich naar de helft van SVN. Via de flanken werd SVN terug gedrongen. De eerste echte kansen waren er voor Hellas. De grootste kansen kwamen echter niet tot stand omdat de grensrechter van de gasten 2 keer de vlag omhoog stak en de scheidsrechter zonder zelf de situatie in te schatten, resoluut floot. Zo pak je normaliter punten. Dit tot ergernis van alles wat paars was in het veld en alle supporters van Hellas buiten het veld. Na een half uur spelen werd de dadendrang van de thuisploeg dan toch bekroond. Een prima schot van Chris belandde op de paal waarna Jobke de terugkaatsende bal beheerst binnen schoot. Hellas bleef de betere ploeg. Desondanks kwam SVN bijna op geolijkle hoogte. De spits van SVN werd diep gestuurd en kon zo op de jarige doelman Ivo afstormen. Het vlagsignaal van onze Rene werd in eerste instantie genegeerd door de scheidsrechter waarna diezelfde spit de bal in het doel wist te werken. Waar SVN dacht de gelijkmaker gescoord te hebben ging de scheidsrechter toch verhaal halen bij de grensrechter van de thuisploeg. De overtuigende woorden van Rene en het besef dat hij het eerste vlagsignaal van de thuisploeg grensrechter negeerde terwijl hij 2 x het valgsignaal van de bezoekers opvolgde deed de man in het geel blijkbaar twijfelen aan zijn onpartijdigheid. De treffer werd gelukkikg afgekeurd zodat de thuisploeg uiteindelijk toch met een 1-0 vorsprong kon gaan rusten.
In de rust bleef Jeroen P achter in het kleedlokaal. Ritchie nam de plek van Jobke over in het middenveld en diezelfde Jobke verhuisdenaar de back positie. De eerset 20 minuten na rust waren de beste minuten van de thuisploeg. Met vlot combinatiespel en enkele goede kansen en nog meer bijna kansen werden de gasten teruggedrongen. Na een prima aanval was het Reno die het goede spel van de thuisploeg beheerst en technisch vaardig wist af te ronden. Na de 2-0 had de thuisploeg nog enkele goede mogelijkheden om via de counter de voorsprong uit te breiden maar de nauwkeurigheid ontbrak en gaandeweg de wedstrijd sloeg ook de vermoeidheid wat toe. Nadat een vrije trap van SVN via het hoofd in het doel verdween kregen de bezoekers weer hoop. De gasten drongen aan aan en gebruikten vooral de lange bal in de hoop dat deze een keer goed zou vallen. Dat gebeurde niet en dus mocht de thuisploeg na 94 zware minuten met de eerste zege in de 3e klasse op zak gaan douchen. Een zege waar niets op aan te merken valt. Volgende week gaat Hellas 1 op bezoek bij WDZ. Met 4 uit 3 staat de ploeg nu in de middenmoot.

06-10-201914:30VV Hellas 1 - SVN/BtB Consultancy 11 - 1CKerstges, P.Periode 1info
24-03-201914:30SVN/BtB Consultancy 1 - VV Hellas 13 - 0CAanwezig 12.45 uur info
20-01-201914:30VV Hellas 1 - SVN/BtB Consultancy 11 - 3CVeenendaal, D. vaninfo
27-05-201814:30VV Hellas 1 - SVN/BtB Consultancy 11 - 1CBruijn, G.H.G. deLocatie Ransdaalinfo