VV Hellas 1 - RKVVM 1
Scheidsrechter:Dhr. R. Degens
Opmerking(en):Locatie Klimmen
Details:Speler van de week : Amar Abdiji

Aanwezig 13:15 uur locatie Klimmen.
  1. Ivo Houben
  2. Niels Hermkens
  3. Jur Faessen
  4. Job Rademakers
  5. Floris Oostindie
  6. Maiko van Geffen
  7. Michel Rongen
  8. Reno Baggen
  9. Roel Snellings
  10. Jeroen Oostindie
  11. Christian Hochstenbach
  12. Esli Gerards
  13. Rob Dormans
  14. Sepp Heugen
  15. Ritchie Crutzen
Wedstrijdverslag:0-1
1-1 Reno Baggen

De wedstrijd tegen RKVVM was er een die nog lang blijft hangen bij zowel de thuisploeg als de bezoekers. Voor de bezoekers, RKVVM uit Margraten, was het een middag waarbij men achteraf misschien wel blij was met het [unt dat men uit het vuur wist te slepen. Maar meer nog dan het punt houden de bezoekers een wrange nasmaak over aan het optreden van scheidsrechter Degens. De leidsman van deze middag had een belangrijke rol in het verloop van de wedstrijd en floot wellicht niet zijn allerbeste wedstrijd uit zijn carriere. Daarover later meer.
De thuisploeg blijft achter met het gevoel dat men 2 punten heeft laten lagen omdat de ene kans na de andere, inclusief een strafschop, gemist werd en dat men op het laatst zelfs tegen 9 man niet wist te scoren.
De wedstrijd begon zoals tot nu toe alle wedstrijden van VV Hellas 1 in de 3e klasse. De ploeg in het paars trok vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe door goed en vlot combinatiespel. De gasten werden achteruit gedrongen en het doel van de tegenstander werd direct bestookt. Dit leidde in de beginfase al tot gevaar voor het RKVVM doel. Toch was het RKVVM dat de eerste treffer wist te scoren. Via de rechterkant van het veld (dat ligt er overigens maar aan vanaf welke kant je naar het spel kijkt overigens maar voor de goede orde, voor de kijkers achter het doel van de gastendoelman, aan de rechterkant van het veld. De toeschouwers achter het doel van de Hellas doelman zullen de voorzet vanaf de linkerkant van het doel gezien hebben....) kwam de bal in de zestien meter. De sterke en gevaarlijke RKVVM spits sprong hoger dan de Hellas verdedigers en via diens hoofd verdween de bal achter doelamn Houben. Een regelrechte domper gezien het spel van de thuisploeg op dat moment. Na deze treffer werden de gasten wat beter en de thuisploeg moest even herstellen. 10 minuten later was er dan toch de terechte gelijkmaker. Een voorzet van Jeroen O viel op het hooofd van Reno B waarna de bal ook nu onhoudbaar achter de RKVVM doelman tegen het net belandde. Met een 1-1 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.
Na rust werd het wedstrijdbeeld bepaald door enkele gele kaarten. Veelal voor commentaar op de leiding en af en toe voor een overtreding. Na 25 minuten in de 2e helft kreeg een van de RKVVM spelers zijn 2e gele kaart en begon de stormloop van Hellas op het doel van RKVVM. Voor dat moment had RKVVM de stand op 1-2 kunnen brengen maar een van de spitsen faalde oog in oog met de Hellas doelman. Na de rode kaart kreeg Hellas kans op kans en als ze paarsen de helft avn de kansen benut zouden hebben dan was de score naar 3 of 4-1 uitgelopen. De mannen van trainer Leunissen misten echter overtuiging of de rust om de bal tegen de touwen te jagen. 10 minuten voor tijd kreeg Hellas de grootste kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Christiaan werd gevloerd in de zestien meter en de scheidsrechter legde de bal op de strafschopstip. Een van de RKVVM spelers kreeg in het tumult zijn 2e gele kaart zodat de wedstrijd daarna met 11 tegen 9 verder zou gaan. Scoren zou dus met zekerheid de winst betekenen. Maar zoals zo vaak, als je als ploeg de mooiste kansen mist, dan is zelfs een strafschop geen zekerheidje. Zo ook deze zondag. De strafschop van Christiaan werd gestopt. Ook daarna kreeg Hellas nog enkel goede kansen op de overwinning. Maar eigen falen een vooral ook zeer goed keeperswerk voorkwamen een treffer.

Na 94 minuten floot scheidsrechter Degens voor de laatste keer deze middag. Bij RKVVM gingen de handjes in de lucht. Hellas bleef achter met een kater en de wetenschap dat het voetballend absoluut 3e klasse waardig is maar dat er gescoord moet worden om wedstrijden te winnen. Laten we hopen dat de ploeg richting de wedstrijd van a.s. zondag tegen RKHBS, het hoofd leeg kan maken en vol overtuiging een nieuwe poging gaat wagen om de 3 punten mee kan nemen naar Klimmen-Ransdaal.

24-02-201914:30RKVVM 1 - VV Hellas 12 - 0Cinfo
21-10-201814:30VV Hellas 1 - RKVVM 17 - 0CPennings (knvb)info
06-05-201814:30RKVVM 1 - VV Hellas 12 - 2CKerstges, P.inhaalinfo
29-10-201714:30VV Hellas 1 - RKVVM 10 - 0CDhr. Ickenroth, T.M.J.Locatie Klimmeninfo