RKVVM 1 - VV Hellas 1
08-03-2015 14:30
Scheidsrechter:Dhr. W. Gilissen
Opmerking(en):Verzamelen complex Klimmen
Details:Aanwezig uiterlijk 13:00 uur Klimmen of uiterlijk 13:30 uur Margraten (RKVVM)
  1. Rico Gorissen
  2. Jur Faessen
  3. Floris Oostindie
  4. Ritchie Crutzen
  5. Michel Rongen
  6. Job Rademakers
  7. Maiko van Geffen
  8. Reno Baggen
  9. Jeroen Oostindie
  10. Rob Dormans
  11. Sepp Heugen
  12. Bart Rademakers
  13. Esli Gerards
  14. Christiaan Hochstenbach
  15. Jeroen Pieters
  16. Arnold Linden
Wedstrijdverslag:2-1, ruststand 1-0. Doelpunt: Ritchie Crutzen
Het wedstrijdverslag van deze wedstrijd begint met een hele, hele, hele lange rit door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Nadat uw razende reporter om 14:00 de eerste drop-of had bij het Parkstad Limburg Stadion, vervolgde hij zijn weg naar Mechelen voor de tweede drop-of van de middag. De berichten over duizenden mooi-weer genieters die massaal de wegen in en naar het Heuvelland bezetten gaven aanleiding tot een alternatieve route. Via de Huls naar Ubachsberg de berg af richting Eys en dan naar Wittem voor de oversteek naar Partij en dan het laatste stukje naar Mechelen. Het plan leek prima te werken. Tot het moment dat Wittem in het zicht kwam. Als lemmingen stonden de auto's en motoren te wachten om in de afgrond te storten. Na 20 minuten over 1 kilometer en 843 meter lukte het toch om via Wittem en Partij om 14:29 in Mechelen aan te komen en de 2e drop-of te realiseren. Rechtsomkeer en op naar Margraten. De logische en kortste route, via Gulpen, was geblokkeerd. De voorgestelde omleiding zou waarschijnlijk voor veel verkeer en opnieuw de nodige vertraging zorgen. De alternatieve route dan maar gekozen. Via Wijlre, Schin Op Geul richting Valkenburg en via de Sibbergrubbe de oversteek naar Margraten. Gelukkig zonder al te grote vertraging kon ik vanaf 15:02 de wedstrijd bekijken. De eerste actie van de wedstrijd was een te korte terugspeelbal van Maiko. De RKVVM aanvaller besloot voor eigen succes te gaan waarna Rico het schot wist te keren. Hellas stond op dat moment al met 1-0 achter. Hellas probeerde wel via combinatiespel de goal van Mergeroate te bereiken maar verder dan de zestien meter kwam men niet. RKVVM hanteerde in balbezit vooral de lange bal maar was uitermate gevaarlijk in de omschakeling en dan met name als dat een gevolg was van Balverlies in de opbouw bij Hellas. Met een 1-0 achterstand gingen de Paarsen aan de thee. in de rust nog wat oude herinneringen opgehaald met Patrick Vroemen, verder niet belangrijk voor dit verslag, dus terug naar de wedstrijd.
Na rust eigenlijk een vergelijkbaar spelbeeld als de laatste 10 minuten van de eerste helft. Hellas meer balbezit en de voetballende intenties, RKVVM sterker in de duels, mannelijker in het spel en gevaarlijk(er) voor het doel via de omschakeling bij balverlies van Hellas. Aan Hellas zijde iets teveel spelers die bij vlagen het vertrouwde niveau niet wisten te halen. Wat de Hellas supporters, zowel diegene die op tijd waren als diegene die veel te laat waren, voorgeschoteld kregen leek dan ook op een JoJo of een achtbaan. Het ging op en neer vandaag. De 2-0 voor de thuisploeg kwam ook na balverlies en een snelle omschakeling. De voorzet werd half weggewerkt en kwam met enig geluk voor de voeten van een RKVVM speler die de bal overigens onberispelijk tegen de touwen wist te werken. Hellas leek definitief verslagen maar toch rechtte de ploeg nog een keer haar rug. Hellas kwam vaker in de zestien meter maar de zeer goede verdediging van RKVVM gaf geen krimp. 15 minuten voor tijd kwam Hellas toch op 2-1. Een vrije trap werd door Ritchie loeihard binnen getrapt. Hellas probeerde het daarna wel maar RKVVM kreeg enkele goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De beste kans op de gelijkmaker werd Hellas ontnomen door de scheidsrechter. Een duidelijk handsbal werd genegeerd door de man in het zwart. 15 seconden later floot de scheids voor de laatste keer waarna er op en naast het veld nog enige commotie ontstond. Hellas grensrechter Rene werd vanaf de RKVVM bank bekogeld met water en ging verhaal halen. Het dreigde even te escaleren maar de gemoederen werden bedaard. Langs de lijn was er een RKVVM supporter die verhaal ging halen bij de Hellas aanhang. De bril werd afgezet en de vuisten gingen de lucht in. Heldhaftig optreden van de Hellas voorzitter voorkwam een ouderwetse robbertje vechten. Een zielig einde van een rommelige pot voetbal en een schitterende pre-lentedag. Volgende week inhaalprogramma zonder een Hellas 1 wedstrijdje. 2 weken trainen om de conditie op peil te brengen.

24-02-201914:30RKVVM 1 - VV Hellas 12 - 0Cinfo
21-10-201814:30VV Hellas 1 - RKVVM 17 - 0CPennings (knvb)info
06-05-201814:30RKVVM 1 - VV Hellas 12 - 2CKerstges, P.inhaalinfo
29-10-201714:30VV Hellas 1 - RKVVM 10 - 0CDhr. Ickenroth, T.M.J.Locatie Klimmeninfo