SVN/BtB Consultancy 1 - VV Hellas 1
20-09-2015 14:30
Wedstrijdverslag:SVN behaalt eenvoudige zege op Hellas.

13 minuten na het laatste fluitsignaal bij de wedstrijd Roda JC – Feyenoord klonk het eerste fluitsignaal bij de wedstrijd SVN – VV Hellas. De toeschouwers die de weg van het stadion in Kerkrade naar het stadion van Nieuwenhagen aflegden kwamen te laat om het eerste doelpunt van SVN te kunnen aanschouwen. Want amper twee en een halve minuut na de aftrap lag de bal al in het Hellas doel.
In de 88,5 minuut die volgden bleek Hellas vandaag in alle opzichten de mindere van de thuisploeg.
De eens roemruchte club uit Nieuwenhagen bleek de grasmat geprepareerd te hebben voor de bezoekers. De gasten, die normaliter via combinatiespel het doel van de tegenstander proberen te bereiken hadden grote moeite met de lengte van het gras. Dat leek niet alleen maar was ook 2 kontjes hoog. De kleinere spelers barsten spontaan in lachen uit omdat het gras onder de oksels kriebelde. Dat in dit soort omstandigheden iets anders dan verzorgd spel wordt gevraagd, leek alleen de thuisploeg te beseffen. De bal snel naar voren, snel omschakelen en overal op het veld de duels winnen, is onder zulke omstandigheden de beste route tot succes. Hellas kon van geluk spreken dat de achterstand na 20 minuten nog slechts 1-0 bedroeg. De bezoekers grossierde in fouten en SVN kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel. Na 35 minuten kreeg Hellas de eerste mogelijkheid op de gelijkmaker. De bal verdween echter aan de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later kreeg Hellas een 2e mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Dit keer verdween de bal tegen de paal na een goede combinatie door het midden. Tegenvaller voor Hellas was het vroege uitvallen van Jeroen Pieters waardoor de bezoekers al vroeg moesten wisselen.
Na rust veranderde het spelbeeld amper. Hellas bleef ondermaats en het was wachten op de 2e treffer van de thuisploeg. Het werd allemaal nog erger voor Hellas toen Chris Budie ook met een blessure het veld moest verlaten. Nog vervelender was het feit dat vlak daarvoor Hellas trainer Leunissen twee aanvallende wissels had toegepast. Wisselen was dus niet meer mogelijk voor de bezoekers die met 10 man verder moesten. Knullig verdedigen van de gasten bracht SVN in een zetel. Niet veel later raakt ook Jur geblesseerd en met een been door het hoge gras was het helemaal lastig voetballen. Hellas speelde op dat moment nog maar met 9 ondanks dat Jur in het veld bleef. Met de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Doelman Heijenrath van Hellas behield zijn ploeg voor een derde tegentreffer door een strafschop van SVN op prachtige wijze te keren.
Hellas ontbeerde vandaag inzet, strijd en passie om de thuisploeg weerstand te bieden. SVN daarentegen behaalde 3 punten omdat de ploeg wel bracht wat nodig was op dit veld. Een typisch geval van even in de spiegel kijken, je eigen prestatie beoordelen en uithuilen en opnieuw beginnen. Wat betreft de beoordeling: alleen Maiko was vandaag in staat om een voldoende te scoren. De rest had een regelrechte Off-day.

24-03-201914:30SVN/BtB Consultancy 1 - VV Hellas 13 - 0CAanwezig 12.45 uur info
20-01-201914:30VV Hellas 1 - SVN/BtB Consultancy 11 - 3CVeenendaal, D. vaninfo
27-05-201814:30VV Hellas 1 - SVN/BtB Consultancy 11 - 1CBruijn, G.H.G. deLocatie Ransdaalinfo
18-02-201814:30SVN/BtB Consultancy 1 - VV Hellas 12 - 1CInhaalinfo