Sportclub'25 1 - VV Hellas 1
Wedstrijdverslag:0-1 Reno Baggen
0-2 Reno Baggen

Sportclub 25 – VV Hellas rust 0-2, eindstand 2-2

Het was 6 december, de dag na pakjesavond. De wind woei zoals het hoort op zo'n dag, stevig door de bomen en over het hooggelegen speelveld in Bocholtz. De thuisploeg, die na het vertrek van trainer Patrick de Mey, sinds 2 weken onder leiding van Rene Hofman staat, leek in het begin van de wedstrijd het beste met de omstandigheden om te gaan. Althans, de strategie van alle ballen hoog en ver naar voren, leek te werken want deze bracht de gastendefensie met grote regelmaat in de problemen. De boomlange spits van Sportclub won elk kopduel waarna de Hellas verdedigers eerst achter de feiten en daarna weer achter de tegenstander aan moesten lopen. Na 10 minuten voetbal had de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong kunnen en misschien wel moeten staan. Bijzonder goed keeperswerk van de Hellas doelman en een de paal, voorkwamen een achterstand voor de gasten. Nadat de eerste stormloop achter de rug was, kreeg Hellas de wind in de zeilen. Met snel combinatiespel verschenen de Hellas voorwaartsen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Sportclub. Maar doelpunten werden er ook aan die kant van het veld nog niet gescoord. Na een half uur waren het de gasten die dan toch als eerste het net wisten te vinden. Een snelle uitbraak bracht Reno geheel vrij in de zestien meter van Sportclub. Zijn schot verdween onhoudbaar in het doel. Tien minuten later was het weer Hellas dat scoorde. Dit keer kon Reno, na een prima pass van Jeroen, alleen op de Sportclub doelman af. Reno faalde en niet en bracht de stand op 0-2. Ook Sportclub kreeg nog enkele goede mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen maar Andreas leek vandaag niet te kloppen. Met een 0-2 ruststand, waar het ook 4-4 had kunnen zijn, gingen beide ploegen aan de thee.
Na de rust was het vreemd genoeg Hellas dat het spel naar zich toetrok. De gasten hadden het betere van het spel en hielden veelal het balbezit. De bezoekers kregen zelfs nog 2 grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen maar de aanvallers wisten de kansen niet op waarde te schatten. Het eerste half uur van de 2e helft leek de voorsprong en de winst niet meer in gevaar te komen. Toch liep het anders. Uit het niets kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een lange haal naar voren werd door de Hellas verdediging verkeerd ingeschat. Ook voor Andreas was er dit keer geen tegenhouden meer aan. Met nog 10 minuten officiële speeltijd op de klok zette Sportclub nog een keer aan. Als het al gevaarlijk werd, was er steeds Andreas die redding bracht. Uiteindelijk had de thuisploeg de hulp van de scheidsrechter nodig om op gelijke hoogte komen. Nadat de 10 minuten van de officiele speeltijd achter de rug waren, besloot de verder prima leidende scheidsrechter om door te spelen tot dat een van de ploegen nog een doelpunt zou scoren. In de 12e (!!!!) minuut van de extra tijd (dus niet de verlenging) was het Roel die door een eigen doelpunt de stand op 2-2 bracht. Direct na dit doelpunt viel het laatste fluitsignaal en 3 minuten later viel de duisternis over het sportpark in Bocholtz. De thuisploeg hield zodoende een punt over aan deze wedstrijd. Hellas dacht 3 punten op zak te hebben maar liet door persoonlijke fouten een zekere winst uit de handen glippen.

Waar de extra speeltijd vandaan kwam is tot op heden niet duidelijk. Het vermoeden bestaat dat de scheidsrechter aan een proef van de KNVB meewerkte waarbij de tijd wordt stil gezet op elk moment dat bal niet rolt. De KNVB denkt er namelijk over om vanaf volgend seizoen met zogenaamde officiele tijdswaarneming te gaan werken. Dan zal, net als in het basketbal een tijdklok mee lopen. Naar verwachting zullen de wedstrijden, met name in de winterperiode, dan om 2 uur moeten starten omdat niet elke vereniging over een lichtinstallatie beschikt. Een woordvoerder van de KNVB geeft aan geen boodschap te hebben aan eventuele extra kosten voor de verenigingen. Ook wordt geen rekening gehouden met de supporters die normaal gesproken na anderhalf uur voetbal wel toe zijn aan een drankje. Als het gaat om het creëren van ergernis bij de supporters, leek het experiment van de KNVB meer dan geslaagd. De emoties liepen bij een van de Hellas supporters na de 12 minuten extra speeltijd zo hoog op dat ingrijpen van enkele spelers nodig was om erger te voorkomen. De scheidsrechter was na afloop van de wedstrijd niet bereikbaar voor enig commentaar. De sponsoren van de KNVB scheidsrechters, ARAG en Festina watches zien de nieuwe regels met vertrouwen tegemoet.

18-08-201912:00Sportclub'25 1 - VV Hellas 11 - 0Ooefenduelinfo
05-03-201714:30Sportclub'25 1 - VV Hellas 12 - 2CDhr. J. Peetersinfo
04-09-201614:30VV Hellas 1 - Sportclub'25 11 - 3CDhr. D. PrickLocatie Klimmeninfo
08-05-201614:30VV Hellas 1 - Sportclub'25 12 - 1CDhr. T. VonckenLocatie Ransdaalinfo