RKVVM 1 - VV Hellas 1
14-02-2016 14:30
Wedstrijdverslag:Er zijn van die zondagen dat je twijfelt aan de verstandelijke vermogens van de scheidsrechter. Zeker als je te maken hebt met een clubscheidsrechter, die (en ik weet er alles van want soms ben ik er zelf ook eentje) bewust een wedstrijd in het voordeel van de thuisclub probeert te beslissen. Van een instantie als de KNVB mag je echter verwachten dat ze competente, onpartijdige en kwalitatief hoogwaardige scheidsrechters op zondagmiddag op pad sturen om een simpele wedstrijd in de 3e klasse te leiden. Hoe vreemd het ook klinkt, leek het daar gedurende 80 minuten ook grotendeels op. De man in het zwart floot verdienstelijk en deed zijn best om de wedstrijd in het gareel te houden. Als supporter van de bezoekers, niet geheel onpartijdig natuurlijk, had je wellicht verwacht dat een beslissing vaker in het voordeel uit zou vallen of dat er sneller een gele kaart werd getrokken. Maar datzelfde gevoel zullen de supporters van de thuisclub ook gehad hebben. Tot aan de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het vooral het (matige) voetbal dat de aandacht trok. In de strijd tussen de 2 laagvliegers RKVVM en VV Hellas waren de bezoekers uit Klimmen-Randaal in de eerste helft de beter voetballende ploeg. Ondanks dat Hellas de geschorste Snellings en geblesseerden Crutzen en Hamers mistte, werd de thuisploeg met combinatievoetbal onder druk gezet. Dat resulteerde na 20 minuten in een 0-1 voorsprong door Dormans die uit draai de bal mooi in de verre hoek knalde. Voor rust kreeg Hellas nog enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen maar het was steeds 'net niet' voor de mannen in het paars. Op slag van rust kreeg ook RKVVM een grote kans maar doelman Heijenrath voorkwam de gelijkmaker. Na rust schakelde de thuisploeg een tandje bij en moest Hellas iets vaker in de achteruit. Via enkele gevaarlijke counters kregen de bezoekers af en toe een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. De thuisploeg creƫerde ook een tweetal goede mogelijkheden en kwam 20 minuten voor tijd dan toch op gelijke hoogte. In de kluts wist de RKVVM aanvaller de bal alsnog achter de Hellas doelman te werken. Het spel werd wat harder en enkele VVM spelers en Hellas spelers kregen geel van de scheidsrechter. Na een nieuwe grove charge tegen Baggen was het de RKVVM speler wiens arm verstrengeld raakte in de arm van Reno waarna tot grote verbazing van alles en iedereen door de scheidsrechter met direct rood van het veld gestuurd. Oh ja, de charge van de RKVVM speler werd bestraft met geel. hetgeen ook voor deze speler een aftocht naar het kleedlokaal betekende. 2x geel is namelijk rood. Lang zouden beide ploegen niet met 10 man staan. Nadat eerst een inworp van RKVVM als foute inworp werd gezien en dus een inworp voor Hellas opleverde, werd in de daarop volgende inworp Hellas speler Faessen bestraft omdat hij niet op de juiste plek had ingeworpen. Zijn reactie op een redelijk aantal decibel volume was: "Ja wat dan?". Deze vraag aan het adres van de scheidsrechter werd met een gele kaart beloond en ook voor Faessen was dit de 2e gele kaart en dus het sein om vervroegd te douchen. Aan de stand veranderde met 10 tegen 9 niets meer. Hellas was wit heet over het onrecht dat de bezoekers was aangedaan.
Getuigen die gehoord zullen worden in een eventuele strafzaak: de speler van RKVVM die beweerde dat Reno NIET geslagen of slaande beweging maakte en de journalist voor wiens neus de overtreding plaats vond en die ook aangaf dat de rode kaart volstrekt belachelijk was.
PS: later bleek dat de deur van het kleedlokaal in Margraten niet bestand was tegen de teleurstelling en woede van de Hellas spelers. Als blijkt dat de Hellas speler(s) zich van hun slechtste kant hebben laten zien is dat uiteraard net zo verwerpelijk als de onterechte rode kaart.

24-02-201914:30RKVVM 1 - VV Hellas 12 - 0Cinfo
21-10-201814:30VV Hellas 1 - RKVVM 17 - 0CPennings (knvb)info
06-05-201814:30RKVVM 1 - VV Hellas 12 - 2CKerstges, P.inhaalinfo
29-10-201714:30VV Hellas 1 - RKVVM 10 - 0CDhr. Ickenroth, T.M.J.Locatie Klimmeninfo