VV Hellas 1 - Sportclub'25 1
Details:

Wedstrijdbalsponsor: RPO Signmakers/Rebema

Wedstrijdverslag:VV Hellas – Sportclub ’25 rust 0-0, eindstand 2-1

Op zondag 8 mei stonden VV Hellas en Sportclub ’25 tegen over elkaar op een zonovergoten sportpark in Ransdaal. Voor beide ploegen stond er een hoop op het spel. De thuisploeg strijd tot aan het einde van de competitie tegen degradatie en de bezoekers uit Bocholtz kunnen bij winst nog aanspraak maken op een plek in de nacompetitie voor promotie.
In de heenwedstrijd eindigde dit duel in een 2-2 stand nadat destijds de scheidsrechter van dienst liefst 19! minuten liet naspelen. Voor Hellas mogelijk een extra prikkel om vandaag de punten in Ransdaal te houden. De bedoelingen van de thuisploeg waren vanaf de aftrap duidelijk. Ondanks het warme weer zette de ploeg van trainer Leunissen vroeg druk en met vloeiend combinatiespel probeerden de Paarsen door de Sportclub verdediging te geraken. Dat leidde na amper 1 minuut al tot een kans voor Baggen. Diens schot verdween echter recht in de handen van de doelman Hermans. De gasten hadden de wind in de rug en maakten daar dankbaar gebruik van. Zonder veel moeilijke patronen was het devies van de gasten de lange bal naar voren in de hoop de kopsterke Kamps te bereiken. Het middenveld werd overgeslagen en omdat Hellas ‘hoog’ stond was er altijd een kans dat de bal over de verdediging zou vallen. Dat gebeurde in de eerste helft enkele malen en dat waren ook de momenten dat Sportclub gevaarlijk werd. Het eerste gevaar van de gasten kwam uit een vrije trap. De bal smoorde echter in de muur. Uit de tegenaanval was het opnieuw Baggen die een hoge voorzet ‘mit vollem Risico’ uit de lucht op z’n pantoffel nam. De bal verdween echter hoog in het vangnet. Uit de tegenaanval was er een schietkans voor Rudie Piters. Diens schot ging echter over het Hellas doel. Niet veel later verdween een verre bal over de verdediging van Hellas maar doelman Linden wist het schot van Kamps tot hoekschop te verwerken. Daarna was het de thuisploeg enkele goede kansen kreeg om op voorsprong te komen. Eerst werd een schot van Hamers met hoofd gekeerd, vervolgens wist de uitstekende gastendoelman redding te brengen op een nieuw schot van Hamers. Daarna was het Snellings die na een solo door de defensie de bal naast het doel schoot. Nadat ook Dormans’ schot langs de kruising verdween was het slotakkoord in de eerste helft voor de gasten. Na miscommunicatie in de Hellas verdediging kreeg opnieuw Piters een kans maar ook dit schot verdween niet tussen de palen. Na rust werd de druk van Hellas op het Sportclub doel nog groter. Binnen 6 minuten creëerde de ploeg 2 kansen. Een punter van Baggen ging voorlangs en na een prima aanval wist de gastendoelman een schot tot corner te verwerken. Uit deze hoekschop kwam Hellas dan toch op voorsprong. De bal viel over de sportclub verdediging voor de voeten van de geheel vrijstaande Snellings. Die nam de bal uit de lucht waarna doelman Hermans kansloos was. Hellas bleef aandringen maar een stiftje van Rongen, een schot van Baggen en een solo van Snellings leidden niet tot een doelpunt. Uit het niets viel het doelpunt aan de andere kant. Klungelig verdedigen van Hellas zorgde ervoor dat de bal vanaf de zijkant voor het doel kwam. Het was Rademakers die in zijn poging om een doelpunt te voorkomen, de bal vervolgens in zijn eigen doel werkte. Hellas rechte de rug en toog opnieuw in de richting van het Sportclub doel. Na een prima aanval was het Baggen die zijn schot via de buitenkant van de paal langs het doel zag gaan. In de 30ste minuut soleerde Baggen voorbij de Sportclub achterhoede. Hij was alleen nog maar te stoppen via een overtreding. Waar iedereen dacht aan een strafschop omdat de overtreding duidelijk binnen het strafschopgebied plaats vond, besliste de verder prima leidende scheidsrechter Voncken, dat de overtreding buiten het strafschopgebied plaats gevonden had. Naast een vrije trap was er tevens een rode kaart voor de Sportclub verdediger. De vrije schop ging over het doel en Hellas had nog 15 minuten om een gelijkspel te voorkomen. In de 36ste minuut kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Snellings liep tegen de voorzet van Oostindie en met zijn hoofd scoorde hij zijn 2e treffer van de middag. Enkele minuten voor tijd claimde Sportclub een strafschop aan de andere kant van het veld. De scheidsrechter negeerde ook deze claim op een pingel. De laatste kans van de middag was opnieuw voor de thuisploeg. Een solo van Hamers werd vakkundig gekeerd door doelman Hermans. Na 48 minuten kwam het fluitsignaal voor Hellas als een verlossing. De thuisploeg deed zo goede zaken in de strijd tegen degradatie. De bezoekers eindigen het prima seizoen enigszins in mineur en strijden niet meer om de prijzen.

18-08-201912:00Sportclub'25 1 - VV Hellas 11 - 0Ooefenduelinfo
05-03-201714:30Sportclub'25 1 - VV Hellas 12 - 2CDhr. J. Peetersinfo
04-09-201614:30VV Hellas 1 - Sportclub'25 11 - 3CDhr. D. PrickLocatie Klimmeninfo
06-12-201514:30Sportclub'25 1 - VV Hellas 12 - 2Cinfo