VV Hellas 1 - Walram 1
  15. Stan Shotton
  16. Niek Horsmans
  17. Camiel Schuivens
Wedstrijdverslag:Dit wedstrijdverslag is het ongecensureerde wedstrijdverslag van de wedstrijd VV Hellas - Walram. Voor de gecensureerde versie, ontdaan van het meeste van de emotie en werkelijkheid verwijzen naar de website van indewandegangen.com.

De wedstrijd Hellas - Warlam werd gespeeld op een veld dat niet onder zou doen voor een Buckelpiste in een van de Oostenrijkse ski-dorpen. Het veld was hobbelig en de bal sprong soms alle kanten op. Waar men echter zou verwachten dat acceptabel voetbal onmogelijk zou zijn, bleek de thuisploeg toch in staat om menig aardige aanval op te zetten. Dat resulteerde na 4 minuten in een eerste aanval met een prima schot van Jeroen Oostindie, dat langs het doel zeilde. Na amper 11 minuten had scheidsrechter Hameleers al twee keer geel getrokken. Beide gele kaarten waren overigens terecht en gedurende de eerste helft floot de goede man heel erg goed. Altijd op balhoogte en in de beoordeling van de situaties had hij het altijd wel goed gezien. Hoe anders zou dat de tweede helft zijn. Daarover later meer.
De thuisploeg bleef de betere ploeg en creëerde gedurende de eerste helft legio kansen. Jeroen Oostindie, Reno Baggen, Rob Dormans en Niek Horsmans kregen in het eerste half uur diverse mogelijkheden om de score te openen. Na 38 minuten kwam Hellas verdiend op voorsprong. Een lange bal van Roel Snellings werd door Reno Baggen prima gecontroleerd. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel. Ook daarna was het de thuisploeg die kansen kreeg maar bij schoten van Jeroen Oostindie en Reno Baggen wist de Walram doelman redding te brengen. De gasten kwamen er gedurende de eerste 45 minuten niet an te pas en met een 1-0 ruststand gingen beide ploegen en scheidsrechter Hameleers aan de thee. Wat er in de rust gebeurd is en blijft tot op heden een raadsel. De thuisploeg bleef de betere ploeg en creëerde diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten en de bezoekers bleven moeite houden met de Buckelpiste en kwamen amper tot een fatsoenlijke aanval. De eerste kans van de 2e helft was dan ook wederom voor een van de Hellas spelers. Een ziedend schot van Baggen ging over het doel. Daarna was het Rob Dormans die 1 op 1 met de gastendoelman faalde. Uit de tegenaanval was het Walram dat voor het eerste gevaarlijk werd. via een steekbal kwam Michele Meerburg alleen voor doelman Linden. De Hellas doelman wist redding te brengen en voorkwam zo de gelijkmaker. Daarna was de scheidsrechter het spoor volledig bijster. Na een duel om de bal waarbij een speler van Walram en Reno Baggen beiden met een sliding naar de bal gingen tikte Reno Baggen de bal vooruit en raakt daarbij de Walram speler. Hameleers beoordeelde dit duel om de bal als een grove charge van Rebo Baggen en trok een directe rode kaart. Dit tot grote verbazing, verbijstering en ongeloof van alles en iedereen op en naast het Hellas veld in Ransdaal. Hellas moest met 10 man verder en de gasten konden wellicht gebruik maken van de overtal situatie. Het was echte de thuisploeg die, ook na de rode kaart, de beste kansen kreeg. Rob Dormans kreeg opnieuw een uitgelezen kans op de 2-0. Hij veroverde de bal aan de middenlijn en kon vervolgens recht op de Walram goalie af. Zijn schot ging echter voorlangs en Walram bleef hoop houden op een resultaat. De bezoekers waren echter ook met 11 tegen 10 niet in staat om kansen te creëren. Met nog 10 minuten te spelen scoorde Walram spits Michaela Meerburg in duidelijke buitenspelpositie. De Hellas grensrechter stak gedicideerd de vlag in de lucht en bleef, gelijk het vrijheidsbeeld in new York, in dezelfde houding staan. De 1-1 bleef op het scorebord. De thuisploeg moet vrezen voor een langdurige schorsing van Baggen. De gasten 1 punt in Randaal en bleef de thuisploeg met een kater van jewelste achter en het gevoel vandaag ongelooflijk bestolen te zijn.
note van de redactie:

Note van de redactie: op verzoek van het bestuur zijn enkele passages verwijderd. Rectificatie is nodig voor eventuele verwijzingen naar vergoedingen aan het adres van de scheidsrechter. Deze zijn uiteraard uit de lucht gegrepen.

Wel zijn we blij met het feit dat deze website nog steeds lezers trekt en dat onze verslagen vol overgave gelezen worden.

16-02-201919:30VV Hellas 1 - Walram 15 - 3CWit, A.T.J. deLet op zaterdag!info
30-09-201814:30Walram 1 - VV Hellas 10 - 0Cinfo
05-11-201714:30Walram 1 - VV Hellas 15 - 4Cinfo
02-09-201419:30Walram 1 - VV Hellas 11 - 0BDhr. Franssen, J.I.A.3e Beker wedstrijd LET OP GEWIJZIGD!info