VV Hellas 1 - Sporting Heerlen 1
  14. Michel Rongen
  15. Chris Budie
Wedstrijdverslag:Gelijkspel in Ransdaal.

Op een zonnige lentedag troffen VV Hellas en Sporting Heerlen elkaar voor een competitieduel in de 3e klasse A. De thuisploeg strijdt tegen degradatie en de bezoekers maken nog kans op promotie. Beide ploegen konden de punten dan ook goed gebruiken. Na een afwachtend begin van beide teams waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Nadat Michel Rongen na een corner de bal naast het doel schoot was het amper een minuut later Reno Baggen die vrije doorgang had richting het doel. Hij omspeelde doelman Moureau en leek de bal in het lege doel te schieten. Hij had echter niet gerekend op de Sporting Heerlen verdediger die de bal met een prima sliding van de doellijn gleed en zo een zeker doelpunt voorkwam. Niet veel later was het opnieuw Baggen die zijn gekraakt schot in de handen van de Sporting Heerlen doelman zag belanden.
Na de kansen voor de thuisploeg waren het toch de bezoekers die als eerste doel troffen. Na een vrije trap ontstond een scrimmage voor het Hellas doel. Sporting Heerlen aanvaller Jeroen Lemmens reageerde het meest alert en schoot de bal tegen de touwen. Het was de eerste keer dat de bezoekers in de zestien meter van Hellas vertoefden en het was meteen raak. In het restant van de eerste helft creëerden beide ploegen amper nog mogelijkheden. De bezoekers, die hun thuiswedstrijden op kunstgras afwerken, hadden zichtbaar moeite met het hobbelige veld en het (te) hoge gras. Goed om op neer te vleien met je deken voor een gezellige picknick maar lastig om verzorgd voetbal op te spelen. Halverwege de eerste helft was er ook even tijd voor een drankje vanwege de drinkpauze die de prima leidende scheidsrechter Lahaije inlaste. De thuisploeg, drong na de drinkpauze nog even aan en op slag van rust scoorde Dormans de verdiende gelijkmaker. Na een steekbal van Baggen schoot de Hellas aanvaller de bal langs de doelman. Amper 15 tellen later floot scheidsrechter Lahaije voor het rustsignaal.
Na rust kwamen de bezoekers iets beter uit de kleedkamers. Sporting Heerlen drong aan en de thuisploeg moest even achteruit. Na amper 10 minuten kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Een van de Sporting spelers werd de hoek in gestuurd en diens voorzet werd door de geheel vrijstaande Jeroen Lemmens vakkundig met het hoofd in het doel gewerkt. Hellas moest weer in de achtervolging. Maar waar de bezoekers in de eerste helft amper in de zestien meter kwamen kreeg de ploeg van trainer Jorrit Dacier in de tweede helft toch wat kansen. Zo schoot Dylano van Dijk voorlangs na een rush vanaf eigen helft. Hellas gaf niet op en kreeg 10 minuten voor tijd toch loon naar werken. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Dormans kopte de bal door waarna Reno Baggen met een geplaatst schot de
2-2 tegen de touwen schoot. In de resterende minuten hadden beide ploegen nog een mogelijkheid om de 3 punten binnen te halen. Voor Sporting Heerlen schoot invaller Adrian Sokolowski naast na een prima aanval en vlak voor tijd was het Hellas aanvoerder Reno Baggen wiens kopbal werd gekeerd door doelman Moureau. Na 90 minuten voetbal, 2 drinkpauzes en 4 doelpunten eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel. Met een punt schieten beide ploegen niet veel op maar wie het kleine niet eert…..
Hellas mag deze week aan de bak voor een tweeluik met RVU. Komende donderdag speelt de ploeg van trainer Michel Haan eerst thuis en zondag wacht dan de uitwedstrijd in Rothem. Sporting Heerlen ontvangt met FC Kerkrade West a.s. zondag de volgende ploeg die vecht tegen degradatie.

Uw reporter T. Yper

26-05-201914:30VV Hellas 1 - Sporting Heerlen 10 - 5CKleine, P.M.R. de13:15 uur verzamelen info
14-10-201814:30Sporting Heerlen 1 - VV Hellas 14 - 1Cinfo
01-10-201714:30Sporting Heerlen 1 - VV Hellas 11 - 0CJanssensinfo