Leonidas - W 1 - VV Hellas 1
05-04-2018 18:30
Scheidsrechter:Franssen, F.P.N.A.H.
Opmerking(en):Inhaal let op was 19.30
Details:Verzamelen 17:00 uur in Klimmen of 17:30 uur aanwezig op complex Leonidas-W.
(Wel vooraf doorgeven als je ineens gaat)
  1. Arnold Linden
  2. Ivo Houben
  3. Jur Faessen
  4. Floris Oostindie
  5. Stan Otten
  6. Rick Huijnen
  7. Michel Rongen
  8. Job Rademakers
  9. Reno Baggen
  10. Maiko van Geffen
  11. Roel Snellings
  12. Rob Dormans
  13. Niek Horsmans
  14. Chris Budie
  15. Ritchie Crutzen
  16. Marthyn Packbier
  17. Jeroen Oostindie
  18. Camiel Schuivens
Wedstrijdverslag:Leonidas – VV Hellas 1-0

Op een door-de-weekse-donderdag in april troffen Leonidas en VV Hellas voor een heus competiteduel. Het belang van de wedstrijd was voor beide ploegen duidelijk. In de strijd tegen degradatie ging het maar om 1 ding. Winnen en de daarmee gepaard gaande 3 punten. De bezoekers uit Klimmen-Ransdaal speelden op Paaszaterdag nog tegen Weltania. Met een zwaargehavend team, Hellas mistte maar liefst 6 basis-spelers, leed de ploeg van trainer Michel Haan een geflatteerde 4-1 nederlaag. Tegen Leonidas waren een aantal geblesseerden voldoende opgelapt. Daarnaast mocht Reno Baggen weer aan de aftrap verschijnen na diens veldverwijzing van 3 weken geleden.
Hellas begon goed aan de wedstrijd en zette de thuisploeg meteen onder druk. Na amper 15 minuten gingen de gasten echter mee in het spel van de thuisploeg. Wat de ommekeer werkelijk teweegbracht, is wellicht voer voor een sportpsycholoog. Maar nadat de scheidsrechter van dienst weigerde om een handsbal van een van de Leonidas pelers te bestraffen en zodoende Hellas een terechte strafschop onthield, leek Hellas meteen van slag. Wat de toeschouwers in de resterende 75 minuten voorgeschoteld kregen was typisch voor een duel in de onderste regionen. Een schouwspel waar niemand vrolijk van werd. Leonidas kreeg van de scheidsrechter alle ruimte om via de vele overtredingen de boel te ontregelen en deed in balbezit amper moeite om via verzorgd spel het doel van de gasten te bereiken. Hellas raakte geïrriteerd door het uitblijven van ‘sancties’ en bracht zichzelf steeds weer in de problemen doordat de nauwkeurigheid ontbrak, telkens de foute keuze werd gemaakt en daarbovenop de meeste duels om de welbekende tweede bal verloren gingen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vlak voor rust. Een ram naar voren zorgde ervoor dat een van de Leonidas aanvallers een rush richting het doel van Hellas kon maken. Hij leek de bal wat ver voor zich uit te spelen maar doordat de Hellas doelman even twijfelde, wist de aanvaller de bal met de punt van zijn teen net langs de doelman te tikken. De thuisploeg kon met een 1-0 ruststand aan de thee.
Na de rust veranderde er amper iets in het spelbeeld. Leonidas hield zoveel mogelijk manschappen achter de bal en Hellas liep zich telkens stuk op een muur van zwart-witten. Niet alleen het spel zakte naar een bedenkelijk niveau. De leidsman deelde in de malaise en begon uit het niets met kaarten te zwaaien. De Hellas spelers kregen vooral geel voor aanmerkingen op de leiding en de Leonidas spelers kregen geel voor overtredingen die dat zeker verdienden. Een van de spelers mocht uiteindelijk met een rode kaart van het veld na een schandalige overtreding op Michel Rongen. Vlak voor het invallen van de duisternis besloot de man in het geel dat het genoeg was. Zijn laatste fluitsignaal maakte een einde aan een slechte pot voetbal. De overwinning geeft de thuisploeg een klein beetje lucht en aansluiting naar de ploegen vlak boven de streep. De bezoekers, met weliswaar nog 2 inhaalwedstrijden voor de boeg, blijven op de laatste plaats en hebben snel punten nodig. Maar, zoals een Amerikaans sportverslaggever ooit zei: “it ain’t over till the fat lady sings”(1). Een uitspraak waar de supporters van de bezoekers zich de komende wedstrijden graag aan vast houden.

1. Een wikipedia weetje…. Deze uitspraak wordt gelinkt aan Brunhilde (meestal vertolkt door een forsgebouwde operazangeres), die zingt in Wagners opera 'Götterdämmerung' en daarmee de hele 'Ring des Nibelungen' afsluit.

Wedstrijdverslag van de hand van Diederik Reubzaat.

24-09-201714:30VV Hellas 1 - Leonidas - W 12 - 1CLemmens, Th.A.C.Locatie Klimmeninfo
18-12-201614:15VV Hellas 1 - Leonidas - W 12 - 3CDhr. H. Krekelsinfo
18-09-201614:30Leonidas - W 1 - VV Hellas 11 - 0CDhr. T. Bruekersinfo
16-05-201614:30Leonidas - W 1 - VV Hellas 12 - 2Cinfo