Nieuws / mededelingen

Corona update 31 maart

Corona update 29 april

Trainingen mogen starten!

Corona updates zullen vanaf nu ook gebundeld worden in onder het kopje mededelingen!

Na het bericht van 24 april is vv Hellas aan de slag gegaan samen met de gemeente Voerendaal om te zien hoe we de trainingen weer kunnen hervatten voor de jeugd.
We hebben een definitieve goedkeuring van de gemeente, en mogen starten!

De leiders van de teams zullen de ouders/spelers zelf benaderen wanneer ze starten en op welke tijden!

Neem onderstaande documenten goed door. Hierin vinden jullie richtlijnen waar we ons met z'n alle aan moeten houden.

Voor kinderen tot en met 12 jaar zullen er andere regels gelden dan voor kinderen tussen 13 en 18 jaar.

Hieronder vinden jullie de regels!

Klik hier voor het volledige Corona protocol van de KNVB

nocnsf protocol a4.pdf

poster bestuurders.pdf

poster ouders.pdf

poster sporters.pdf

poster trainers.pdf

Heb je vragen omtrent de onderstaande mededeling mail ze dan naar vragen@vv-hellas.nl
Het bestuur zal de vragen op een later tijdstip gebundeld beantwoorden.

Bestuur VV-Hellas

Corona update 24 april

De minister president heeft aangekondigd dat vanaf 28 april kinderen tot 13 jaar weer mogen trainen. De Veiligheidsregio en de KNVB hebben ons echter laten weten dat hier op korte termijn richtlijnen voor komen.

Houd deze website in de gaten voor nadere info. Als we kunnen starten met deze leeftijdsgroep zal dat parallel aan de start van de scholen gaan gebeuren. Dus na 11 mei.

Bestuur VV-Hellas

Corona update 31 maart

Hieronder de officiële mededeling van de knvb inzake het amateur voetbal.
Of toernooien door kunnen gaan dit seizoen en of er überhaupt nog getraind gaat worden is op dit moment nog niet duidelijk.
Het bestuur zal de vragen op een later tijdstip gebundeld beantwoorden.

COMPETITIES AMATEURVOETBAL NIET HERVAT

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

Richten op verenigingsleven
“Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

Geen eindstanden

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Contact met belangenorganisaties

“Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen.”

Het volledige artikel is te vinden op: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59781/competities-amateurvoetbal-niet-hervat

Blijf gezond!

Met sportieve groet,