VV Hellas 1 - FC Hoensbroek 1

14. Christiaan Hochstenbach
  15. Maiko v. Geffen
  16. Bart Rademakers
Wedstrijdverslag:Op de dag van de grote KNVB bekerfinale tussen Pec Zwolle en FC Groningen, gewonnen door de laatste, mochten Hellas en FC hoensbroek voor hun eigen finale van de competitie in de 3e klasse A aan de bak. Voor beide ploegen stond nog iets op het spel. Hellas begon als 2e in de stand en als koploper in de 3e periode aan de wedstrijd. Hoensbroek maakte ook nog kans op een plek in de nacompetitie maar was dan wel bij een goed resultaat afhankelijk van de resultaten van de concurrenten. Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Stevens, die na 90 minuten misschien wel als man of the match van het veld zou stappen, ontspon zich een strijd tussen 2 ploegen die niet voor elkaar onder deden. Het begin was voor de thuisploeg met prima positiespel wist Hellas de gasten uit Hoensbroek achteruit te dringen. Dit leidde na 10 minuten tot een levensgrote kans voor Rob. Zijn schot werd echter gekeerd door Hoensbroek doelman van Eijck. Hellas bleek in de eerste 20 minuten de betere ploeg. Hoensbroek probeerde met lange ballen de aanval te zoeken. Via de doorkopbal probeerden de gasten de Hellas defensie in problemen te brengen. Dat leverde in de eerste helft 2 x bijna resultaat op. De eerste keer scoorde Hoensbroek maar werd het doelpunt terecht wegens buitenspel afgekeurd. Bij de 2e poging plukte Rico de bal van de voeten van de Hoensbroek aanvaller. Het spel speelde zich grotendeels op en rond het middenveld af. Het natte veld en de soms te laat ingezette sliding zorgden voor enkele gele kaarten. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee. Regengod Pluvius ging niet aan de thee zodat ook na de rust de regen gestaag op de spelers neerdaalde. Halverwege de 2e helft werden de gasten in het zadel geholpen. Ritchie kreeg zijn 2e gele kaart waardoor de gasten uit Hoensbroek met een man meer kwamen. Voor Hellas was het vanaf dat moment vooral tegenhouden en hopen op een snelle counter of op een fout aan Hoensbroek-zijde. Het was Hoensbroek dat uiteindelijk profiteerde van de man-meer-situatie. Een vrije trap vanaf de zijkant viel in de 5-meter en Hoensbroek speler Boonstra kwam voor de Hellas doelman bij de bal. De bal verdween vervolgens tegen de touwen. De voorsprong voor de gasten kwam daarna niet meer in gevaar ondanks de aanvallende wissels van trainer Leunissen. Toen het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stevens klonk was het resultaat dat Hoensbroek met de winst niets opschoot en dat ook Hellas met lege handen stond. Voor Hoensbroek zal het missen van een prijs ongetwijfeld als een deceptie voelen. Hellas kan terugblikken op een prima eerste seizoen in de 3e klasse waarin de ploeg uit Klimmen-Ransdaal in de meeste wedstrijden aangetoond heeft een aanwinst voor de 3e klasse te zijn. De ploeg van trainer Guido Leunissen kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagd seizoen.

15-12-201914:00FC Hoensbroek 1 - VV Hellas 10 - 1CJonker, D.Verzamelen 12.45 uurinfo
14-09-201414:30FC Hoensbroek 1 - VV Hellas 10 - 0CDhr. J. Regterschotinfo
31-08-201318:00VV Hellas 1 - FC Hoensbroek 13 - 0BDhr. M. Wolfs3e bekerwedstrijd Sportcomplex Klimmen Lok 1 & 5info